Antislip

Antislip tegels. Nooit meer uitglijden over veel te gladde, natte tegels. Hoogglans of geglazuurde vloertegels zijn prachtig om te zien, maar kunnen wel heel glad worden. In bijvoorbeeld de badkamer is het daarom raadzaam om antislip tegels te gebruiken. De antislipwaarde of stroefheid van vloertegels wordt aangeduid met de R-waarde. Vloertegels hebben waarden tussen de 8 en de 13, waarbij 8 de laagste waarde is. Voor een badkamer is een R-waarde van 11 aan te raden. Antislip vloertegels behouden hun stroefheid, ook als ze nat worden.

Resultaat 1–70 van de 137 resultaten wordt getoond

De badkamer is de laatste jaren meer een plek geworden om te relaxen dan simpelweg een ruimte met een douche en een wasbak. Hierom worden vaak de mooiste en meest glanzende tegels uitgekozen, maar vergeet ten alle tijden je eigen veiligheid niet. Het is belangrijk om in de badkamer (en andere natte ruimtes) te kiezen voor antislip vloertegels. Zo kunt u relaxen, zonder een onverwachte valpartij. Ook het zwembad wordt de laatste jaren vaak bekleed met keramische tegels, hier is het uiteraard net zo belangrijk om te kiezen voor een goede antislip vloertegel.

Keramische antislip vloertegels

De keramische antislip tegel heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere antislip tegels. Zo zijn ze beter bestand tegen vuil, krassen en verkleuring. Ze blijven er jarenlang als nieuw uit zien.

Het onderhoud van antislip vloertegels

Antislip vloertegels hebben meer reliëf dan andere reguliere tegels, hierdoor is er meer onderhoud nodig. Ondanks dat een keramische tegel minder onderhoudsintensief is, is er ook bij keramische antislip tegels een stukje onderhoud nodig. Het is hierin van belang om de schoonmaakmiddelen af te stemmen op de vloer. In het reliëf blijft water achter en dus duurt het langer voordat ze droog zijn, waardoor er een grotere kans is dat zeepresten of kalkresten blijven hangen. Het is daarom raadzaam de antislip vloertegels na gebruik droog te maken met een trekker of een droge doek.

Heeft u vragen over de antislip tegels?

PerfectStone heeft een groot aanbod aan tegels voor in de badkamer en in andere ruimtes. U kunt ons altijd vragen naar de specifieke R-waarden van de gewenste tegel.