Hexagon tegels: wat maakt deze vorm zo bijzonder stijlvol?

Hexagon tegels: wat maakt deze vorm zo bijzonder stijlvol?

De hexagon, honingraat tegel of simpelweg de zeshoekige tegel is een veelzijde vorm die je tegenwoordig steeds vaker terugziet in tegels, wanden en fotocollages. De hexagon, in het Grieks ἕξ, is een zeshoekige vorm die steeds meer binnen -en buitenhuis te vinden valt. Deze vormen zijn apart en zorgen daardoor voor een speels en levendig effect. Een hexagon tegel wordt veelvuldig vergeleken met een honinggraat, door deze specifieke vorm. De honingraat van de bij, heeft deze vorm omdat een hexagon stapelbaar is en de meeste oppervlakte geeft voor de bijen om honing en was in op te slaan. Naast dat deze vorm handig is, ziet het er ook nog eens hip en leuk uit. Deze honingraat vorm wordt daarom steeds vaker gebruikt binnen -en buitenshuis, als enorm trendy en fris uitziend patroon in tegelwerk.

De tegels worden over het algemeen op één wand geplaatst, waarbij de overige wanden vaak een ander tegelpatroon krijgen. Deze afwisseling tussen hexagon tegels en reguliere wand -of vloertegels zorgt voor een interessant effect. Uiteraard is het volledig toepassen van een zeshoekige tegel ook enorm gaaf, ook een aanrader. Een groot voordeel van deze zeshoekige tegels is de grote inzetbaarheid. Zo kan een terras volledig worden betegeld, maar kan een openhaard ook een hexagon motief krijgen. Eén ding is zeker, met deze tegels geeft u, uw inrichting een tijdloos karakter. Zeshoekige tegels kunnen een gehele wand of vloer vullen, maar er zijn ook tal aan voorbeelden waar een wand of vloer tot bijvoorbeeld de helft is betegeld met deze tegels. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen, waarna wij u een advies kunnen bezorgen. 

Hexagon tegels in de keuken afbeelding voor de informatiepagina

Hexagon tegels: een schitterend gezicht.

Perfect Stone heeft een groot aanbod aan keramische zeshoekige tegels. Zo hebben we hexagon vloer -en wandtegels. U wilt toch ook zo een stijlvolle keuken? Laat u verbazen door ons aanbod.

Het leggen van hexagon tegels

Het leggen van hexagon tegels is een ingewikkeldere taak dan het leggen van reguliere vloer of wandtegels. Dit komt doordat deze tegels zeshoekig zijn, waardoor ze moeilijker te stapelen zijn. De jarenlange ervaring van PerfectStone in de wereld van (keramische) tegels, zorgt ervoor dat wij u goed kunnen adviseren. Wij kunnen u precies vertellen wat u het beste kunt doen en welke gereedschappen en benodigdheden u het beste kunt gebruiken. Mocht u het toch een iets te uitdagende taak vinden? Wees gerust, wij kunnen de tegels ook leggen voor u. Met ons grote aanbod aan zeshoekige tegels en onze uitmuntende service, toveren wij uw wand of vloer om tot een stijlvolle honingraat.

Het aanbod van PerfectStone

PerfectStone biedt verschillende hexagon tegels aan, waaronder vloer -en wandtegels. De afbeelding op onze homepagina is een voorbeeld van een hexagon tegelpatroon, had u hem al gespot? De Hexagon wand en vloertegels zijn er in een breed scala aan kleuren. Van chique en duister zwart tot fris en fleurig wit. Kiest u liever een felle kleur, zoals mosterdgeel of pimpelpaars, dit is ook mogelijk. Als laatste zijn honingraat tegels ook verkrijgbaar met een patroon, dus u kunt het zo gek niet bedenken, er is altijd wel een hexagon tegel in uw smaak.

PerfectStone biedt grote en kleine honingraat tegels aan, van 2,5 tot wel 30 centimeter. Kleinere tegels kunnen in kleinere ruimtes, af en toe druk overkomen. Grotere tegels bieden hierin dus een uitkomst, wij adviseren u graag welke tegel mooi staat in uw ruimte. Deze honingraat tegels worden gebruikt in badkamers, toilets, keukens en woonkamers. Wij bieden verschillende materialen, afmetingen en kleuren aan. Neem vooral contact met ons op.

Laat u verbazen door ons assortiment.

  • © 2023 PerfectStone
Website realisatie door Pixel Creation