Italiaanse tegels

Italiaanse tegels

Italiaanse keramische tegels brengen de Riviera bij u thuis. Italië, voornamelijk bekend van de espresso, de Vespa en de heerlijke keuken, staat ook bekend om de keramische tegels. Italië, beter bekend als ‘het tegelland’, telt wel meer dan 150 tegelfabrieken. Italiaanse tegels worden gekenmerkt door de geglazuurde bovenlaag en de talloze kleuren waarin ze beschikbaar zijn. Italiaanse tegels zijn enorm geliefd in heel Europa. Dit is voornamelijk om de vooruitstrevendheid van het designwerk en de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal. Het vooruitstrevende designwerk wordt in Italië prachtig gecombineerd met authentieke en traditionele afwerkingen. Daarnaast zijn de Italianen kampioen, wat betreft het produceren van keramische tegels. Ze produceren enorm hoogstaande tegels met een proces dat continu wordt verbeterd. Italiaanse tegelfabrikanten houden zich aan drie kernwaarden: innovatie, kwaliteit en groei. Deze waarden komen terug in het uitgebreide aanbod en de constante verbetering van het productieproces. 

Italiaanse steengroeven tegels afbeelding

Italiaanse steengroeves

In Italië worden keramische en marmeren tegels gedolven in deze steengroeven. De passie en het gevoel voor kwaliteit straalt er van af. De keramische tegels die PerfectStone aanbiedt kennen hun oorsprong uit zulke steengroeven.

De geschiedenis van de Italiaanse tegels

Keramische tegels hebben een rijke geschiedenis in Italië. Al vanaf de late middeleeuwen staat Italië bekend om haar kennis en kunde op het gebied van architectuur en design. Om Italiaanse villa’s, overheidsgebouwen en andere vooraanstaande gebouwen aan te kleden werd gebruik gemaakt van marmer en keramiek. Italiaanse ambachtslieden ontwikkelden eigen stijlen. Deze eigen stijlen speelden in op de nieuwste trends op het gebied van interieurontwerp, om zo aan deze vraag te voldoen. Eén van deze trends was het hebben van naadloos aansluitende vloertegels en wandtegels die samen één grote afbeelding vormen. De aardse elementen komen terug in de houtlook tegels en betonlook tegels, welke hun roots hebben in het zuiden van Italië.

Het aanbod van PerfectStone

Het rijke verleden en het gebruik van aardetinten en opvallende patronen kan enorm goed worden teruggezien in het aanbod aan Italiaanse tegels dat PerfectStone aanbiedt. Wij bieden Italiaanse tegels voor wanden aan, Italiaanse vloertegels en Italiaanse houtlook of betontegels. Italiaans keramiek geeft een enorm chique en trendy look aan uw vloer of wand. Wilt u meer weten over deze producten of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op. Kom naar onze showroom om de tegels te bekijken.

  • © 2023 PerfectStone
Website realisatie door Pixel Creation