Patroontegels: moderne tegels met een eigentijds karakter.

Patroontegels: moderne tegels met een eigentijds karakter.

Een patroontegel, de perfecte aanvulling op uw effen tegels. Een effen tegel, ziet er natuurlijk enorm strak en stijlvol uit. Een patroontegel geeft uw uitstraling daarentegen iets unieks. Een patroontegel is voorzien van een motief, welke bestaat uit een herhalend, symmetrisch patroon. Dit patroon geeft de tegel een decoratief en rustig karakter. Gehele vloeren of wanden kunnen van patroontegels worden voorzien. U kunt er daarnaast ook voor kiezen om een enkele rij van patroontegels te voor zien.

Van oorsprong worden patroontegels gemaakt van cement, een duurzaam en sterk materiaal. Cementtegels hebben daarentegen een poreus karakter. hierdoor zijn de tegels niet tegen vocht en vuil bestand. De tegels zijn daardoor niet geschikt voor gebruik in een badkamer of een keuken. Keramische patroontegels worden daarentegen voorzien van een glanzende glazuurlaag. Deze glazuurlaag is steenhard en waterdicht. Daarnaast zijn deze keramische patroontegels kras -en vlekbestendig. De tegels zijn in geval van vervuiling, zo weer schoongemaakt. 

Patroontegels afbeelding voor het informatieblok

Een unieke versiering van uw wand.

Patroontegels zijn over het algemeen opgedoft met opvallende kleuren en simpele maar interessante patronen. Deze tegels geven uw wand, vloer of deur meteen een interessante look.

De historie van patroontegels

De patroontegels zodat we ze vandaag de dag kennen, komen van oorsprong uit Portugal. Hierbij zijn tekeningen gebruikt met veel verschillende kleuren om de tegels visueel zo interessant mogelijk te maken. In het begin werden deze tegels met de hand geschilderd. Echter, deze tegels dienden in elkaar door te lopen, ofwel symmetrisch en naadloos te zijn. Daarom is in het midden van de 19e eeuw overgestapt op het gebruik van mallen. Hierdoor werden de tegels identiek en zo werd er uniformiteit gecreëerd. Deze tegels zijn tegenwoordig enorm populair omdat men minder gewend is aan dit soort patronen. Hierdoor lijken de tegels enorm uniek.

De moderne stijl komt dus uit de negentiende eeuw. De allereerste patroontegels komen echter al uit de dertiende eeuw. Toen de moren uit Noord-Afrika, Spanje en Portugal domineerden namen ze een ontwerpstijl mee. Deze ontwerpstijl kenmerkte zich door het gebruik van eenvoudige, geometrische patronen. De allereerste patroontegels kwamen hier dus vandaan. Waarna de Portugezen het maken van deze tegels hebben geautomatiseerd.

Het aanbod van PerfectStone

Vandaag de dag zijn de tegels een stuk complexer en veelzijdiger. De tegels hebben veel meer verschillende kleuren en verschillende afmetingen. Keramische patroontegels kunnen worden geplaatst op wanden maar ook zeker op vloeren. De tegels geven een toffe, decoratieve en unieke uitstraling. PerfectStone biedt verschillende patroontegels aan. Laat u dus vooral verbazen door ons grote assortiment. U bent van harte welkom in onze showroom. Heeft u vragen over patroon tegels. Neem dan vooral contact met ons op.

  • © 2023 PerfectStone
Website realisatie door Pixel Creation