Tegels zetten, een korte uitleg.

Tegels zetten, een korte uitleg.

Het zetten van je eigen tegels, dit scheelt u een hoop kosten en is natuurlijk ook een leuke bezigheid. Maar hoe pak je dit nu aan? Bij PerfectStone hechten wij grote waarde aan een juiste plaatsing en afwerking van onze tegels. Daarom zullen wij u in dit artikel vertellen, hoe u het beste uw tegels kan zetten.

De voorbereiding

Ten eerste is het van belang om te bepalen hoeveel tegels u nodig zult gaan hebben voor de te betegelen ruimte. Van elke ruimte dient u de oppervlaktes op te meten, dit doet u door de lengte keer de breedte of hoogte te doen. Wanneer de tegels gesneden worden is er altijd sprake van breukverlies, daarom is het handig om minstens tien procent extra tegels te bestellen. Op het moment dat de tegels in huis zijn, is het belangrijk om de tegels eerste neer te leggen. Dit doe je om te checken of je goed uit gaat komen met het aantal tegels dat je hebt. De wand of de vloer zal (haast) nooit volledig uit hele tegels bestaan, er zullen er dus een aantal afgesneden moeten worden. Hierbij is het belangrijk dat de pastegels aan beide zijden even lang en tenminste een halve tegel breed zijn. 

Het snijden

Om de tegels op maat te maken kun je gebruik maken van een tegelzaagmachine of een tegelsnijder. In ons artikel over tegelsnijders worden de voor -en nadelen hiervan besproken. Wij bieden in onze webshop ook een ruim aanbod aan tegelsnijders van het prestigieuze merk RUBI aan. 

Tegels zetten afbeelding voorbereiding is het halve werk informatieafbeelding

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Het is van groot belang om van te voren te bedenken hoe de tegels gaan hangen of liggen. Dit vergroot de kans dat het tot een prachtig eindresultaat leidt. Met onze gereedschappen en benodigdheden komt het zeker goed.

Het zetten van de tegels

Als de tegels besteld, uitgemeten en gesneden zijn, kunnen ze worden geplaatst. Voor het plaatsen van tegels op een vloer of wand heb je tegellijm nodig. Er zijn twee verschillende soorten tegellijm, lijmpoeder en tegelpasta. Om het tegelwerk in rechte lijnen te plaatsen, kan gebruik gemaakt worden van tegelkruisjes. Deze tegelkruisjes hebben hiernaast het grote voordeel dat ze automatisch de voegbreedte creĆ«ren. 

De afwerking na het zetten van de tegels

Wanneer de tegels op de plek hangen en vastgelijmd zijn, kan er overgegaan worden op het voegen van de tegels. Houdt hierbij in de gaten dat de lijm ongeveer 24 uur moet drogen. Het voegen geeft de tegels een afgewerkt uiterlijk en in het geval van terrastegels zorgt de voeg voor waterdichtheid en gaat het onkruid tegen. Om te gaan voegen heb je allereerst voeggereedschap nodig. Denk hierbij aan een sponsbak, een voegspaan en een spons. PerfectStone biedt deze producten in samenwerking met SoPro aan. Tijdens het voegen is het van belang dat er diagonaal met de voegspaan over de tegels wordt gegaan. Dit is om te voorkomen dat u het voegsel niet uit de voeg veegt. Wanneer u tenslotte de tegels schoonmaakt, met een sponsspaan, dient u ook diagonaal te werken. 

Het aanbod van PerfectStone

PerfectStone heeft jarenlange ervaring in het zetten -en verkopen van tegels. Wij bieden dan ook, met trots, hoogwaardig materiaal aan van RUBI en SoPro. Laat u verbazen door ons grote assortiment. Heeft u daarom vragen over het zetten van uw tegels, neem dan contact met ons op. Wilt u liever advies en een kleine demonstratie, kom dan bij ons langs in de showroom.

  • © 2023 PerfectStone
Website realisatie door Pixel Creation