Keramische tegels: voordelen en nadelen

Keramische tegels: voordelen en nadelen

Keramische tegels hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. In dit artikel zullen wij u daar meer over vertellen. De keramische tegel is een enorm bekende, duurzame en stijlvolle tegel. Deze tegels kunnen worden aangebracht op vloeren en op wanden. De tegels zijn geschikt voor elk soort woonruimte of buitenruimte. PerfectStone biedt een ruim aanbod aan keramische tegels aan. Er bestaat echter enkele discussie over de voor -en nadelen, die wij zullen uitlichten in dit artikel. 

De voordelen van keramische tegels

Keramische tegels hebben tal van voordelen ten opzichte van andere tegels, zoals betontegels. Keramische tegels zijn namelijk oersterk, wat ze enorm duurzaam maakt. De tegels zijn daarnaast kleurvast en verliezen dus hun uitstraling zelfs na tientallen jaren niet. De tegels zijn ook kras en vlekbestendig, wat ze heel erg geschikt maakt voor gebruik binnen -en buitenshuis. U kunt meubilair schuiven, uw honden binnen laten lopen, een glas drinken laten vallen. Het is geen probleem voor de keramische tegel. Uw poetst viezigheid er zo af en krassen ziet u niet eens, doordat de tegel enorm hard en sterk is. Deze eigenschappen leiden er daarnaast toe dat keramische tegels nog een groot voordeel hebben: ze zijn onderhoudsarm. Nadat u de keramische tegels heeft aangelegd is er eigenlijk geen onderhoud meer nodig.

Keramische tegels afbeelding voordelen en nadelen in verschillende kleuren

Keramische tegels zijn enorm kleurvast.

De prachtige kleuren van keramische tegels zullen nog tientallen jaren hetzelfde blijven. Bekijk onze collectie aan deze duurzame tegels.

De nadelen van keramische tegels

De keramische tegels kennen uiteraard ook een aantal nadelen. Zo hebben keramische tegels vaak een duurdere aanschafprijs dan andere tegels. Dit komt vooral door het intensieve productieproces van deze tegels. Daarnaast is een keramische tegel, vrij dun en niet geheel geschikt voor een traditioneel zandbed. Een ondergrond voor keramische tegels, dient te worden opgebouwd uit verschillende fracties split. Deze verwerking brengt ook de nodige kosten met zich mee. Ten laatste dienen keramische tegels worden gevoegd voor een mooi eindresultaat.

De tegels van PerfectStone

Het aanleggen van een terras met keramische tegels kan dus vrij prijzig zijn. U betaalt hier echter wel voor een duurzame, onderhoudsvrije en enorm stijlvolle tegel. Bij PerfectStone hebben we een groot aanbod aan keramische tegels. Wilt u meer weten over dit soort tegels, neem dan contact met ons op.

  • © 2023 PerfectStone
Website realisatie door Pixel Creation